OVE ČETIRI DJEVOJKE SU PRAVILE SELFIE NA MOSTU: A nekoliko sekundi kasnije desio se UŽAS

Na slici se vide tri djevojke koje poziraju na vrhu neupotrebljivog željezničkog mosta i četvrta koja drži kameru i bilježi taj momenat..

Četiri drugarice odlučile su da odu na stari železnički most i da naprave selfi. Sljedećeg trenutka desila se prava katastrofa- most je propao i one su pale sa visine od 30 metara.

Djevojke iz Brazila starosti 15, 22 i 26 godina pretrpile su višestruke prelome na nogama, a jednoj je slomljeno i stopalo.

Kako se navodi u izvještajima, jedna strana železničkog mosta se strušila dok su djevojke pokušavale da se fotografišu. Lokalni mediji objavili su njihovu fotografiju koja je nastala neposredno prije katastrofe.

Na njoj se vide tri djevojke koje poziraju na vrhu neupotrebljivog železničkog mosta i četvrta koja drži kameru i beleži taj trenutak.

”Most se koristi kao pruga, mlade devojke su propale, ali na svu sreću preživele su zahvaljujući službi za hitne slučajeve” , istakao je lokalni policajac Marselo Freitas.

Prema lokalnoj samoupravi, most je u nadležnosti savezne vlade u smislu njegovog održavanja i sigurnosti. Kontaktirali su Ministarstvo saobraćaja i čekaju odgovor od njih.

Sličan slučaj dogodio se kad je model Enda Kakravati (30) i njen dečko Piter Linč (52) poginuli su u padu aviona na Dan Australije. Enda je posljednje trenutke života objavila na društvenim mrežama, pa su tako mnogi mogli da vide njenu smrt uživo.

Avionom je pilotirao Piter, a avion je pao u reku što je vidjelo oko 60.000 gledalaca, koji su se okupili kako bi gledali tradicionalni vatromet. Enda i njen dečko su bili učesnici manifestacije koja se održavala u čast Dana Australije.

Nekoliko trenutaka prije tragedije, Enda je postavila video na Instagram.

“Poželite mi sreću”, rekla je Enda ni ne slutivši šta će se destit.

Piter Linč se nedavno rastao od žene s kojom je imao troje djece. Enda Kakravati radila je posljednje tri godine sa Linčem, kao menadžer, a takođe je radila i kao model, a pojavljivala se i u TV ma u Indoneziji.

Pogledajte kako je izgledala nesreća.

..