Zbog OVE FOTOGRAFIJE Internet je gorio! Dobili su UŽASNE OSUDE i poplavu UVREDA, a vidite li vi ovdje nešto NEPRIJATNO?

Jedna fotografija na Fejsbuku bila je dovoljna da Amandu Bejkon stave na stub srama s jedne strane, a s druge da je glorifikuju i čestitaju na hrabrosti da prikaže stvari onakve kakve stvarno jesu.

Naime, ova mlada mama iz Sjeverne Karoline objavila je na svom profilu fotografiju koja pokazuje postporođajni period bez cenzure – pored svih lijepih trenutaka i uzbuđenja oko dolaska bebe na svijet, ima tu i stresa i čitavog niza ne tako bajkovitih stvari.

Amanda je objavila fotografiju svog vjerenika Kena Hardija kako ui naručju drži njihovog tek rođenog sina Pirsona, a u kadru se vidi i ona – okrenuta leđima i u džinovskim “pelenama” za odrasle (pelene su popularan naziv za ovo, zapravo je riječ o tkanini koja pridržava uložak).

“Dijelim ovu sliku jer je tako stvarna – Ovo je materinstvo – surovo, zapanjujuće, neuredno i smiješno, sve u jednom”, napisala je ona, osvrnuvši se i na to kako kako zna da će nekim ljudima biti neprijatno zbog ove slike.

Ona je ukazala i na problem postporođajnog perioda o kom se rijetko i šturo govori.

“Nekim ljudim ovo neće biti prijatno, jer o ovome niko ne govori. Trebalo bi da se svi edukujemo i prihvatimo svaki aspekt porođaja, uključujući i takve momente. Zašto da se stidimo nečega što je prirodno? Shvatila sam da je ova slika toliko smiješna i iskrena, i da može da kaže više od 1000 riječi. Možda će drugim ženama pokazati da je to normalno, lijepo i da može da se nađe humor u svemu”, rekla je Bejkonova.

Izvor:

..