Zbog njenog izgleda , majka ju je htjela prodati u naucne svrhe. Kada je vidite kako izgleda poslije dvije godine, ostat ce te bez teksta!

Nikina majka se bavila prostitucijom , te je nesrecom postala majka. Mala Nika rodjena je na Haitiju, ali da stvari budu jos gore ,beba je rodjena sa rijetkim poremecajem mozga zvanim hydrocephalus . Ova bolest je opasna po zivot.

U mozgu malene Nike nakupila se velika kolicina tecnosti te joj je prijetila brzom smrcu.
Kada je Sara Konk dosla na volontersku misiju na Haiti, cula je za malu Niku i njenu tuznu zivotnu pricu. Odmah bez imalo razmisljanja odlucila je pomoci maloj nesrecnoj djevojcici…

Bila je svjesna da joj njena bioloska majka nece moci pruziti adekvatnu pomoc, jer se nije potrudila malenu Niku ni na jednu terapiju da dovede..
U medjuvremenu se Sara morala vratiti kuci u SAD, ali je sebi cvrsto zacrtala maloj Niki pomoci.

Nakon diplomiranja ,Sara se ponovo vratila na Haiti, kako bi se posvetila maloj Niki.


Kada su ljekari otpoceli sa lijecenjem, naisli su jos na bezbroj problema.
Nika je patila i od poremećaja hydranencephaly, što je značilo da veliki dio njenog mozga nedostaje a, umesto njega, u njenoj glavi nalazi se velika količina likvora tj. kičmeno-moždane tečnosti.
Do toga dolazi, ukoliko majke pokusavaju silom otkinuti plod, odnosno silom prekinuti trudnocu.Njena majka je pila raznorazne otrove , kako bi pod svaku cijenu otkinula plod.
Sudeci po svemu , ona uopste nije zeljela da ovu bebu donese na ovaj svijet, i zato je htjela cak da je proda ,kako bi se na njoj sprovodili naucni eksperimenti..

Kada se Sara zaista pobrinula o maloj Niki, djevojcica se pocela popravljati ,tj. djevojcica je dostigla normalnu tjelesnu tezinu, te je bila pod konstantnom njegom medicinskog osoblja.

Nakon sto su joj izdrenirali tecnost iz mozga, ugradili su dodatno implantate , koji bi trebali sprijeciti dalje anomalije.
Sara je naravno i adoptirala malu Niku, jer se njena bioloska majka ni truna nije brinula za nju.

Pred Nikom je sada potpuno novi zivot …

(Likemag.com)

..