Pomogao je starici da zamijeni puknutu gumu, ali tek kada je došao kući shvatio je šta se desilo… Koincidencija!

Nažalost, danas je rijetko ko ljubazan prema starijima. Odnose sa toliko nepoštovanja prema njima, To nije uredu. Trebate imati razumijevanje prema njima.

Jedan mladić se vozio autom i naletio na staricu kojoj se guma na autu ispumpala. Mnogi bi možda ignorisali kada drugi imaju ovakve probleme, ali on nije. Prišao je i ponudio se pomoći.

Zamijenio je gumu. Starica je bila baš zahvalna i ponudila se da mu plati. On je to odbio, rekavši ” Sljedeći put kada vidite nekoga u nevolji, pomozite mu. Tako ćete mi vratiti uslugu. Sjetite se Brajana Andersona.

Starica je bila zadivljena njegovom velikodušnošću, potom je otišla u jedan restoran. Tamo joj je konobarica ponudila peškir da se osuši, pošto je pokisla. Tada je starica primjetila da je konobarica u poodmakloj trudnoći.

Starica je naručila limunadu i sjetila se Brajana Andersona. Popila je limunadu i ostavila 100 dolara kako bi je platila. Potom je izašla iz restorana.

Pored novca ostavila je poruku konobarici: “I ja sam bila u nevolji, pa mi je neko ljubazan pomogao na način na koji ti ja sad pomažem. Zapamti to kada budeš vidjela nekoga kome treba pomoć.”

Konobarica je bila u šoku. tišla je kući sretna jer ionako nije bila u dobroj finansijskoj situaciji. Legla je pored svog supruga i razmišljali koliko su zapravo sretni, a potom je rekla:” Volim te Brajane Andersone.” Vidite kako se dobro uvijek dobrim vratim.

(megagiga.info)

..