BANKA JOJ SLUČAJNO UPLATILA NA RAČIN 4 MILIONA EURA: Njen potez poslije toga ZGROZIO JE SVIJET

Jedna studentikinja preko noćo postala je milionerka, kada joj je banka greškom na račun prebacila 4.3 miliona eura.

Christine Jiaxin Lee iz Malezije, koja živi i studira u Australiji, dobila je 4.3 miliona eura tako što je banka napravila tehničku grešku i prebacila joj novac.

Služebenici u ovoj banci grešku nisu primijetili punih godinu dana.

Umjesto da obavijesti banku o tome šta se dogodilo, ona je odlučila da zadrži novac potropi ga.
Prvo je iznajmila luksuzni penthaus u elitnom delu Sidneja. Potom je kupila skupocijenu odjeću poznatih dizajnera i najskuplje torbe, ne žaleći ni jednog trenutka, jer taj novac zapravo i nije bio njen.

Studentkinja je za nepunih godinu dana potrošila zapanjujućih 3,1 milion eura. Njen dečko Visent King tvrdi da nije imao pojma da se zabavlja sa milionerkom. Ona očigledno nije imala potrebu da podijeli dobitak s njim. Međutim, ubrzo joj je bila potrebna njegova pomoć, kada je banka otkrila ovu grešku.

Naime, ona je završila u zatvoru, pa je odlučila da pozove momka ne bi li joj platio kauciju. Mladić je bio veoma iznenađen i odbio je da joj pomogne. U početku je mislio da joj roditelji daju novac za kupovinu luksuznih stvari, ali kada je otkrio o čemu se zapravo radio, odbio je da joj pomogne. Sudija i banka ovaj neobičan incident posmatraju kao pozajmicu koju djevojka mora da vrati,prenosi novi.ba!

Šta kažete, da li je ispravno postupila?

..