Nije ni slutila da će joj odlazak na manikir spasiti život! Savjet radnice iz salona je bio ključan…

Nekada jednostavno neke pojave na našem tijelu zanemarujemo jer mislimo da nisu opasne. Ova žena je otišla  na manikir, ali nije mogla ni sanjati šta će tada saznati.

Naime, jedna žena je otišla na manikir u salon  gdje radi Lisa Harrison Wiliams. Na noktu je imala jednu crnu liniju i željela ju je prekriti. Nije mogla ni zamisliti da je to simptom opasnog stanja.

Lisa joj je radila manikir i primjetila tu liniju. Savjetovala je klijenticu da ode doktoru i provjeri to. Klijentica ju je poslušala i otišla doktoru. Saznala je da ima subungvalni melanom, tj. vrstu kožnog raka koji se manifestuje na noktima.

Zahvaljujući manikirki, ova žena je otišla ljekaru i počela liječenje. Sada je dobro. Lisa je napisala o tom slučaju na društvenim mrežama kako bi upozorila ostale da obrate pažnju.

Vidite kako neke stvari zanemarimo. Kako god, treba da vodite računa o svojoj koži i da ne idete u solarijume jer solariji najčešće dovode do raka kože- melanoma. Štitite se kremama kada provodite dosta vremena na suncu.

2018-01-05

..