8 RAZLOGA KOJI DOKAZUJU DA JE SVAKODNEVNO TUŠIRANJE ŠTETNO ZA VAŠE ZDRAVLJE: Neki od navedenih razloga će da vas iznenade!

Vaša koža će izgledati lepše Naše telo proizvodi dovoljno ulja da održava zdravu kožu.

Kada se tuširamo toplom vodom osećaj je odličan, međutim, sapuni i kupke skidaju prirodno ulje sa naše kože, a topla voda dehidrira našu kožu i ostavlja je suvom. Tuširanje preskočite kad god mislite da nije potrebno i hidrirajte svoju kožu nakon tuširanja.

Ojačaćete imuni sistem Kupanje uklanjanje prljavštine i bakterije sa kože, međutim, to nije uvek tako dobro za nas.

Neke bakterije su ipak dobre za naše telo. Naravno, potrebno je uvek prati ruke, pogotovo kada je sezona gripa. Ponekad dajte svom telu pauzu i pustite da se dobre bakterije namnože.

Lakše je vašoj kosi Naša kosa je kao prirodna zaštita od kiše, dizajnirana da u takvim situacijama odbija vodu i driži glavu toplom i suvom što je duže moguće.

To je jedan od razloga zbog kojih se kosa masti, to kosu drži hidriranom i jakom. Kada koristite šampon, skidate prirodno ulje sa kose i ona lako može postati krhka.

Nećete gubiti vitamin D Svaki put kada izađete na sunce vaše telo proizvodi vitamin D kao rezultat kontakta kože sa sunčevom svetlošću. Vitamin D je od velikog značaja i manjak ovo vitamina može dovesti do depresije i iscrpljenosti, među ostalim bolestima. Vitamin D se procesuira na površini naše kože, a ukoliko se tuširamo svakog dana možemo ukloniti hranjive materije pre nego što je telo dobilo priliku da ih apsorbuje.

Dobićete na vremenu Sledeći put kada budete žurili, jednostavno preskočite jutarnje tuširanje. Umesto da 15-20 minuta potrošite u kupatilu, popijte kafu ili pročitajte novine. Isto važi i za one koji se kupaju noću, preskočite tuširanje i uživajte u svom krevetu.

Kupanje na brzinu Ukoliko se ne osećate prijatno, možete se okupati na brzinu. Ovo podrazumeva pranje pazuha, intimnih delova, vrata i nogu peškirom na koji je prethodno nanesen sapun. Ovo je efektivno koliko i samo tuširanje, a na ovaj način se možete kupati i leti kada je užasno toplo.

Verovatno i niste prljavi Najveći mit koji kruži jeste to da smo mi konstantno prljavi i da je potrebno da se tuširamo svakog dana. Ukoliko ne provodite svoje dane okruženi prljavštinom i mikrobima i ne znojite se konstantno, svakodnevno tuširanje vam nije potrebno.

Planeta će vam biti zahvalna Za kupanje ćete potrošiti ogromnu količinu vode, nekada u roku od 8 minuta potrošimo oko 64 litre vode. Isto tako znamo da ničije tuširanje ne traje 8 minuta, već duplo duže u najboljem slučaju. Smanjite tuširanje na 2-3 puta nedeljno i doprinesite našoj planeti.

..