“Mislila da je TRUDNA jer joj zbog tumora rastao stomak. KAD JE DOZNALA ISTINU, odlučila uzeti bebu”

Jezivi slučajevi…
Slučaj otmice bebe u Hadžićima kod Sarajeva koji je u četvrtak uznemirio bosanskohercegovačku javnost, okončan je istog dana pronalaskom djeteta u jednom hostelu blizu centra grada.

Prema informacijama iz poluslužbenih izvora, žena s inicijalima M.D. koja je otela dijete staro tek 10 dana, učinila je to u teškom psihičkom stanju, donoseći nerazumne odluke, nakon što je navodno – u isto vrijeme kad i majka otetog dječaka – sama izgubila svoje novorođenče. Ipak, očita je bila doza planiranja – jer je M.D. inscenirala priču zahvaljujući kojoj je, predstavljajući se kao patronažna medicinska sestra, uspjela ući u stan i uzeti dijete ranije istog dana.

Na svu sreću, po dijete nije bilo težih posljedica, mališan je pregledan na Pedijatrijskoj klinici i utvrđeno je da je dobro i zdravo.

Međutim, čak i kod nas, bilo je zločina koji su pokrenuti sa sličnim motivima, a završili su na teži način.

Tako, recimo, za Šefku Hodžić već decenijama kažu da je najmonstruznija žena ubica s Balkana ikad. Njenom jezivom zločinu zbog kojeg je bila osuđena na smrt strijeljanjem prethodio je težak život s mužem pijancem, koji ju je svojevremeno izbacio iz kuće jer nije mogla zatrudnjeti.

Istraumatizirana pritiskom sredine da mora biti majka Šefka se skroz pogubila i odlučila lažirati trudnoću tako što je ispod haljine nosila jastuk i tako hodala po selu. Nije imala nikakvu ideju šta reći ljudima za devet mjeseci, ali je tako uspjela barem na neko vrijeme zaustaviti “neugodna” pitanja o tome kad planira roditi. Kada je došlo to vrijeme učinila je nešto strašno, o čemu se možete podsjetiti u povezanom sadržaju….

U proteklih nekoliko godina bilo je nekoliko slučajeva i u drugim zemljama.

Tako je u trećem mjesecu 2016. godine, 34-godišnja Dynel Lane (na slici gore), napala trudnicu Michelle Wilkins (26), koja je kod nje došla da kupi stvari za očekivanu bebu preko oglasa. Kad se pojavila kod Laneove na vratima, ona je trudnicu uvukla u kuću, nožem joj isjekla stomak i ukrala bebu, a potom pobjegla.

Komšije su čuli zapomaganje trudnice i odmah pozvali policiju i hitnu pomoć, i žena je odmah prevezena u bolnicu gdje je hitno i operisana.

Laneova se nakon izvjesnog vremena pojavila u bolnici s bebom tvrdeći da je dijete njeno i da je imala spontani pobačaj. Beba nažalost nije preživjela napad.

SLUČAJ IZ BRAZILA. 2012. godine u sjevernom Brazilu, Daiana dos Santos (21) napala je njenu 37-sedmica trudnu prijateljicu Odete Barreto (22).

Daiana je očajna bila i u teškom psihičkom stanju nakon što su joj doktori potvrdili da nije trudna iako se vjerovalo da jeste, rekli su iz policije. Došla je na vrata Odete, a kad ju je ova pustila da uđe Santosova ju je udarila drvenom letvom po glavi, a potom žiletom rasjekla stomak i izvukla bebu napolje.

Nakon incidenta, Santosova je istrčala na ulicu s bebom u rukama i pričala kako je ona njena i kako se upravo porodila. Uznemirene komšije koje su zatekle Santosovu, utrčale su u Odetin stan i pronašli je kako leži u lokvi krvi.

Ubrzo su stigle policija i hitna pomoć, te su ranjenu Odetu i njenu bebu koju su komšije otele iz ruku Santosove prevezli u bolnicu u kojoj su provele više od 15 dana na intenzivnoj njezi.

Doktori su zaključili da Santosova ipak nije trudna, odnosno da ima tumor, zbog čega joj je stomak rastao – objasnio je šef policije, dodajući da je Santosova zbog toga postala histerična i željela je da ima dijete po svaku cijenu.

– Bila je uplašena i mislila je da će je suprug ostaviti kada se ustanovilo da nije trudna.

Odete i Santosova su se upoznale na Ginekologiji. Kad je doznala da nije trudna, Santosova je postala opsjednuta s Odete i ubrzo joj je postala “drugarica”.