Ukrajinski vojnik rasplakao svijet: Pjeva patriotsku pjesmu dok se vozi u automobilu!

Društvenim mrežama širi se video ukrajinskog vojnika koji pjeva borbenu pjesmu dok se vozi automobilom u svojoj zemlji mjesec dana prije ruske invazije. Nije potvrđen identitet mladog vojnika ni lokacija na kojoj se nalazi,  a snimak je na YouTube-u objavljen početkom februara, dok još nisu počeli žestoki napadi Ukrajine.
Video je prikupio hiljade komentara podrške, a najviše iskaču komentari Hrvata koji su, između ostalog, napisali: “Bravo, ovako se voli domovina”, “Momak, svaka čast, naježio sam se”, “Rusi vam ne mogu ništa dok imate ovakav moral, imali smo ga i mi Hrvati”, “Naprijed braćo Ukrajinci”…

Inače, pjesma se zove “Braćo Ukrajinci”, a tekst ide ovako:”Braćo Ukrajinci! Voli moju djecu, mila, majku i oca Ja idem na ratište našu zemlju čuvati. Ne plačite za mnom, ako na polju poginem, Sve ću dati za voljenu milu našu Ukrajinu! Objedinimo se, braćo, u te rane sate, Neka vrag zna da smo za Ukrajinu. Bogu dajemo našu dušu jedinu, Za našu zemlju Svetu Ukrajinu. Mi smo za te stepe, za šume i gore, Za polja široka, i Crno more, Za Nebesku satniju, za Tarasa brata, Za našu slobodu nadvladat ćemo ubojice. S nama je sveta vjera, s nama je Bog i pravda, I mi smo protiv toga, da brat ide na brata. Ako rat nam dođe onda pazi, Nas ništa neće zaustaviti! Slava Ukrajini! Ne plačite za mnom ako poginem u polju, Sve ću dati za voljenu milu našu Ukrajinu”.

Izvor: ekskluziva

..