DEČAK JE OTKRIO NEŠTO STRAŠNO U TRAVI: 24 sata kasnije, svojim prijateljima je zauvek promenio život

Marko del Pino je 14-godišnjak iz Kordobe, Argentina, ali on nije običan dečak.

On ne provodi svoje slobodno vreme igrajući video igrice ili gledajući TV non stop, Marko ima potpuno drugačiji hobi: On spasava živote!
Sve je počelo kada je Marko sa svojim bratom Frankom kosio travnjak obližnje kuće. Naleteo je na kutiju i čuo zvukove koje su dolazili iz nje. Kada su je otvorili, nisu mogli da veruju svojim očima: 3 šteneta koja su ih gledala umiljatim očima. Ovi mali psi su bili napušteni.


Ovako počinje priča o Markovom spasavanju. On je odveo pse kod svog starijeg brata, gde je okupao i nahranio štenad. Ali, najbolje od svega, Marko je uspeo da pronađe dom za svako štene među porodičnim prijateljima.

Od ovog emotivnog iskustva, Marko je rešio da počne da spasava životinje koliko god da je moguće.

“Skoro, pronašli smo kutiju sa 5 štenadi, koji su bili stari samo 45 dana, a onda još jedno štene staro samo 20-ak dana.”

Zahvaljujući bratu i snaji i Fejsbuk strani koju su napravili, Marko je opet pronašao dom za svoje prijatelje.

“Divno je kada ih udomimo kod prijatelja jer onda možemo da se vratimo da ih posetimo”, rekao je Marko.

Njegov san je da jednoga dana otvori azil za pse.

“Osećam se tako bespomoćno kada čujem da će neka životinja biti uspavana, a ja ne mogu da uradim ništa povodom toga.”

Markova dela postavlojena su na internet i dobila su veliki odziv. Markov otac, Adrijan nije bio iznenađen gestom svog sina, ali je ipak reagovao emotivno kada je video da neko njegovog sina naziva anđelom. Ponosni otac odlučio je da iznenadi svog sina sa poklonom, odveo je Marka da gleda sjajnu moto trku.

Marko je jako srećan što ima porodicu koja ga podržava, a svi oni pomažu psima koje Marko pronađe.

Ovaj dečak ne samo da pruža nov život psima koje pronađe, on je i skromni sluga. On ne shvata u potpunosti ogromnu odgovornost koju ima za svoja dela, za njega to je jednostavno normalno. Njegova divna priča pokazuje nam koliko ljubav može da napravi razliku.

..