Pomorandža kao dijeta za uspješno mršavljenje

Znamo da su pomorandže zdrave, a znate li kako da smršavite uz njih? Pomorandža dijeta je prava stvar za skidanje kilograma, pa evo njenih pravila.

 

Pomorandže vole i stari i mladi. Ovo izvrsno voće, ne samo što je zdravo, već može da vam pomogne da, uz pomoć pomorandža dijete, izgubite kilograme. Postoji čak i legenda o pomorandža dijeti, koja kaže da je ovu dijetu u XVII veku izmislio Luj XIV Ninon de l ‘ Enclos. On je vjerovao da će pomoću ove dijete da sačuva svoju mladost i ljepotu i jeo je najmanje 10 pomorandži na dan.

Korisna svojstva pomorandže poznata su još od davnina. Narandže imaju samo 39 kalorija i 8,5 grama ugljenih hidrata, sadrže A, B, C vitamine i mnoge minerale, kao što su kalcijum, magnezijum, kalijum, natrijum, sumpor, bakar, hlor, gvožđe… Njihovo dugoročno korištenje pomaže u borbi protiv infekcija, a veoma su korisne i u procesu varenja, jer stimulišu rad crijeva.

Pomorandže se lako vare i šećer se brzo apsorbuje u krvi i pretvora u energiju. Cijele narandže su dobri izvori vlakana i pomažu da budete siti i sa manje kalorija. Sadrže i korisna ulja i aromatične materije i čiste organizam od toksina. Ova ljekovita voćka snižava nivo lošeg holesterola u krvi, a zadebljanje krvnih sudova smanjuje za trećinu.

Zbog svih ovih korisnih supstanci, nije ni čudo što se mršavljenje uz pomoć pomorandža dijete smatra jednim od najefikasnijih i korisnim za zdravlje. U isto vreme, dok smanjuje kilograme, daće čvrstinu i elastičnost kosi, a noktima sjaj i jačinu.


 

Kome je namjenjena pomorandža dijeta?

 
Dijeta sa narandžama namjenjena je onima koji žele da se riješe viška kilograma, ali i onima koji imaju tegobe s probavom ili nečistom kožom, jer smanjuje apsorpciju masnoća na prirodan način, pa čini kožu ljepšom, a organizam zdravijim.

Vrlo je važno da, ako se odlučite za narandža dijetu, sebi postavite realne ciljeve. Imajte na umu da vam gubitak kilograma ne garantuje da ćete izgledati zategnuto. Celulit vas recimo i dalje može pratiti.

Poželjno je da i kod najrestriktivnijih dijeta telo mršavi dnevno najviše do pola kilograma. Ova dijeta nudi mogućnost gubitka dnevno i po jedan ceo kilogram. Zato, ako nemate previše suvišnih kilograma, obaderite kraću dijetu ili je upražnjavajte po nešto blažem obliku, prilagođenom potrebama vašeg organizma.

Savjet za one koji se odluče za dijete s narandžama

Iako su pomorandže zdrave, ne bi trebalo da držite ove dijete ako patite od astme, zbog velike količine kalijuma. Takođe bi trebalo da promjenite ishranu ako ste primetili neke simptome alergije na narandže, kao što je crvenilo kože ili gasovi u sistemu za varenje.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *