Koliko dijeta sa limunom skida kilograma dnevno?

Želite da skinete višak kilograma sto prirodnijim putem ali ne znate kako? Dijeta sa limunom je odlično riješenje za vas, a  ovo su koraci koje treba slijediti.

Limun je najbolje prirodno sredstvo koje vam može pomoći da sagorite višak masti. Ishrana, u koju je uključena određena količina limuna dnevno,  može vam pomoći da izgubite kilogram na dnevnoj bazi.

Dobrobit limun dijete za nas organizam

Limun je odlican čistać organizma od toksina koji se nakupljaju u tijelu svaki dan. Osim toga, povečaće količinu C vitamina u vašem organizmu i ojačati imuni sistem. Nas organizam svaki dan gubi vitamin C a ova dijeta je jedan od najzdravijih načina da se ta količina obnovi.

Dijeta sa limunom može pozitivno da utiče na mnoge zdravstvene tegobe uključujuci loše varenje, zatvor, probleme sa zubima, reumu, opekotine, gojaznost, visok krvni pritisak, a može da se koristi i u njezi kože i kose. Osim toga smatra se jednim od najboljih čištaća krvi.

“Sok od iscjeđenog limuna koristi se kao tretman protiv kamena u bubregu, smanjuje mogućnost od srčanog udara i snižava tjelesnu temperaturu, pa je zbog toga vrlo poželjno u ljetnjim danima piti sto više soka od limuna.”

Osim C vitamina, u njemu se nalaze i vitamin B6, vitamin E, folne kiseline, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink, fosfor i dr.

Jedan od njegovih glavnih sastojaka  su antioksidansi koji ubrzavaju metabolizam i podmladjuju kozu. Zatim tu je i  hidroksititat, vrlo bitna materija koja sprečava nakupljanje i stvaranje sala. Čak je i kora limuna zdrava jer se u njoj nalazi polikosanol, jedna vrsta šečera koja pomaže u sagorjevanju masti.

Važno je napomenuti da vitamin C nikada ne stavljate u vruću vodu jer ga ona “ubije”.  Sačekajte da postane mlaka tj da dođe do sobne temperature i onda dodajte limun.

Za ovu dijetu sa limunom mnogi tvrde da je neprikosnoveni prvak u borbi protiv celulita kod kuće.

Za ovaj način ishrane je važno napomenuti da se ne smije koristiti ekstrakt limuna samo svježe cijeđen limun.

Detoksikacija organizma limun dijetom

Dijeta je zapravo vrlo jednostavna a bazira se na tome da je potrebno popiti svakodnevno četiri limuna. Osim za mršavljenje ovu  dijetu možete koristiti i za detoksikaciju organizma, oslobađanje tijela od toksina i slobodnih radikala koji uništavaju zdrave ćelije i koji su odgovorni za širok spektar degenerativnih bolesti.

Dijeta sa limunom, kao i citrus dijeta može da vam pomogne u skidanju jednog kilograma dnevno a da pritom sačuva mišicno tkivo, sto je jako važno.
Najvažnija stvar kod ove dijete je da se smanji ili čak potpuno eliminiše nagomilavanje otpada u digestivnom traktu.

Ljudi uglavnom nisu upućeni u to koliko toksičnih supstanci ostaje u debelom crijevu. To je posljedica loše ishrane i generalno nezdravog načina života. Da bi se omogućilo sistemu za varenje da normalno funkcionise potrebno je svakodnevno unositi određenu količinu napitka od limuna.

Za koga nije preporučljiva?

Pre nego sto počnete da se pridržavate ovog načina ishrane bilo bi poželjno da se par dana hranite kao vegetarijanac, jer cete smanjiti stres organizma. Preporučljivo je i smanjiti unos kafe I gaziranih pića, i početi uzimati vitamin B5 da se smanje glavobolje koje će se pojavljivati smanjenjem kofeina.

Dijeta nije preporučljiva za one koji svakodnevno piju lekove kao terapiju, koji su prošli kroz transplataciju nekog organa. S obzirom da dijeta stimuliše imuni sistem, može se desiti da dodje do odbacivanja presađenog organa.

Nije ni preporučljiva za osobe obolele od anoreksije, a ne preporučuje se osobama sa gastrointestinalnim problemima.

Limun za mrsavljenje i njegove prednosti

Limun ima brojnih koristi. Ukoliko ga konzumirate svakodnevno mogli ste primetiti sljedeće:

 • Ubrzava metabolizam
 • Skida suvišne kilograme prirodnim putem
 • Snižava krvni pritisak i reguliše holesterol
 • Čini nas organizam alkalnim
 • Čisti i stimuliše bolji rad jetre
 • Poboljšava kvalitet kože I kose
 • Pobošljava kvalitet noktiju
 • Odličan u borbi protiv gljivica
 • Jako dobro se pokazao u detoksikaciji organizma
 • Otklanja bolove u mišićima i sprečava grčeve koji mogu da nastanu u mišićima
 • Smiruje želudac i smanjuje lučenje želučane kiseline
 • Podstiče stvranje enzima u jetri
 • Pozitivno utiče na stres i depresiju
 • Sprečava nastajanje kamenja u zuci i bubrezima
 • Deluje kao preventive za osteoporozu
(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *