Gumica za kosu protiv vaški!

Gumica za kosu protiv vaški djeluje kao vrlo praktičan izum za one koji imaju dužu kosu! A da li je zaista tako? Otkrijte na koji način ova revolucionarna stvarčica djeluje na vaške!

Sad vas vidim kako vrtite glavom u stilu: „Ma kakve vaške! One su davno istrebljene.“

Drage moje, istina je upravo suprotna. Vaške su i dalje dio naše svakodnevice i možete ih dobiti lakše nego što mislite. Zapravo, sezona vaški nikada ne prolazi posebno ukoliko ste u rizičnoj grupi.

Gumice za vaške su odlična preventiva!

U našem narodu postoji vjerovanje da na neke osobe vaške prosto neće.

Isto tako, vjeruje se da vaške bježe od farbane kose. I jedno i drugo nije pravilo.

“Nedavne studije su pokazale da vaške sada postaju otporne na mnoge šampone protiv vaški. Zato je najbolje obezbjediti se da do vašljivosti i ne dođe.”

Do skora nije bilo preventivnog rješenja protiv vaški. Međutim, odnedavno, u apotekama se mogu naći posebne gumice i šnalice za kosu protiv vaški. Dizajnirane su za decu. Izgledom su sasvim nalik šarenim gumicama sa voćkicama ili drugim zanimljivim figuricama na kraju.

Pakovanje sadrži 4 gumice natopljene aktivnim prirodnim esencijama: ulje ruzmarina 7%, čajno drvo 3% i ulje nane 20%

Kako djeluje gumica za kosu protiv vaški?

Proizvođači su iskoristili činjenicu da neke materije odbijaju vaške. Tu su pre svega pojedina esencijalna ulja.

Gumice za kosu protiv vaški su natopili esencijalnim uljima. Sve dok se eterične materije isparavaju iz gumice protiv vaški, trebalo bi da tjeraju vaške od kose koja je pričvršćena gumicom.

Upotreba je jednostavna: kosa se pričvrsti gumicom protiv vaški, iz nje se isparavaju esencije koje vaškama nisu prijatne i one beže od vaše kose.

Možete ih naći u pakovanju od 4 komada pri čemu dejstvo svake traje oko 2 nedeljeOve gumice se reklamiraju kao najbolja preventiva vašljivosti.
Raznobojne su i dizajnirane da se uklope u dječiji stil odjevanja i njihov ukus.

Iako nema kliničkih ispitivanja i dokaza da stvarno rade, mame na blogovima i farmaceuti potvrđuju njihovu djelotvornost.

Osim gumica, u apotekama se prodaju i šnalice za kosu protiv vaški. Ovo za slučaj da je kosa kratka i ne može se vezati.

Pored ovih natopljenih esencijalnim uljima, one koje se kod nas mogu kupiti i potiču od domaćeg proizvođača, sadrže cvjetove aromatičnih biljaka koji bi trebalo da svojim isparavanjem aroma otjeraju vaške.

Ovim domaćim je rok trajanja nakon otvaranja 6 meseci.

Gde kupiti gumice za kosu protiv vaški?

Danas gotovo za svaku kupovinu imate dve opcije: snadbjevanje u lokalnim radnjama ili online kupovina. Kod online kupovine, ukoliko je dobavljač neki od velikih stranih online šopova, imajte na umu da ćete izvjesno vreme čekati na isporuku. Kod njih su pakovanja od 4 gumice za kosu protiv vaški oko 10 dolara.

U našima apotekama se prodaju gumice za prevenciju vašiju po cijeni od 4 eura. Proizvodi ih jedna mlada domaća farmaceutska kuća. Vrlo lijepog su dizajna, primamljivog dječijem uzrastu.

Sastav aktivnih materija je nešto drugačiji u ovim domaćim gumicama za kosu protiv vaški. Ovaj proizvod sadrži cvjetove kamfora i cvjetove lavande.

O lavandi smo naprijed već rekli da tjera vaške ali kako deluje kamfor?

Kamfor je voskasta, providna materija koja se dobija destilacijom kore i drveta kamforovg drveta (Cinnamomum camphora). Ovo visoko zimzeleno drvo raste u Aziji. Kamfor ima rashlađujući, veoma specifičan miris. Iz  kore i drveta se destilacijom dobija kamforovo ulje koje je čest organski sastojak u kremama, mastima i losionima koje se koriste za oslobađanje od bola, iritacija i svraba kože.

Uz to proizvođači gumice za kosu protiv vaški tvrde da kamfor odbija insekte, pogotovu vaške.

Ovo saznanje nam može biti od koristi u kombinovanju eteričnih ulja za sprej protiv vaški. Možda možete pokušati da umjesto ruzmarina ukapljete nekoliko kapi kamforovog ulja ili još bolje da samo dodate i kamfor prethodnoj kombinaciji.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *