TRI BRATA BLIZANCA RAZDVOJENA SU NA ROĐENJU: Kada su se ponovo sreli, otkrili su STRAŠNU ISTINU! (VIDEO)

Nedavno je na Sandens festivalu predstavljen dokumentarac “Tri indentična stranca” koji je priča o neverovatnoj životnoj sudbini jednojajčanih blizanaca koji su razdvojeni na rođenju.

Njihov užasavajući slučaj otkriven je kada su se braća ponovo srela, što se desilo na potpuno neverovatan način.

Robert Šafran, jedan od braće, 1980. godine krenuo na faks. Tamo se iznenadio se srdačnošću kojim su ga potpuno nepoznate kolege dočekale. Ispostavilo se da su mislili da je on zapravo neko drugi – Edi Galand, student koji je prethodnu godinu proveo na istom fakultetu. Dva mladića izgledala su gotovo identično, ponašala se jednako, čak su i trenirali isti sport, voleli iste stvari i govorili na isti način, iako se nikada nisu upoznali.

Kada su njihovi zajednički prijatelji shvatili da su obojica usvojena kao bebe, i da su rođeni istog dana, rešili su da ih spoje. Braća su se susrela, i odmah je bilo jasno da su jednojajčani blizanci, što je najzad morala i da im potvrdi agencija za usvajanje.

Zatim se dogodilo nešto još neobičnije: nakon što je njihova priča izašla u lokalnim novinama, javio im se još jedan mladić koji je tvrdio da izgleda isto kao oni. Bio je to Dejvid Kelman, student s drugog njujorškog fakulteta.

Agencija za usvajanje tada je bila prisiljena otkriti šta se zaista dogodilo. Tri brata bili su redak slučaj jednojajčanih četvorki, od kojih je najmlađa beba preminula pri rođenju. Umesto da im pronađu porodicu koja bi ih zajedno usvojila, psihoanalitičar Piter Neubauer koji je vodio Centar za razvoj dece na Menhetnu odlučio je provesti zloglasan eksperiment kako bi otkrio utiče li na oblikovanje osobe više genetika ili okolina.

Tri brata razdvojena su i usvojile su ih potpuno različite porodice, a potom su godinama morali dolaziti u Centar na različite testove kako bi se pratio njihov razvoj. Ispostavilo se da sva trojica imaju vrlo visok IQ, a broj dodirnih tačaka bio je golem – čak su i nevinost izgubili u otprilike isto vreme.

Ipak, uskoro se pokazalo da je Neubauer, koga su kasnije nazvali “naci-doktorom” blizancima naneo mnogo zla.

Iako su bili izvan sebe od sreće što su se ponovo našli, nakon nekog vremena posledice ranog odvajanja postale su očite. Sva trojica u detinjstvu su pokazivali vrlo visok stupanj separacijske anksioznosti, zatim i depresije, a kada su progovorili uporno su tvrdili da imaju brata.


Sreća zbog ponovnog susreta braće nije trajala predugo – u dobi od 33 godine, nakon borbe s depresijom, Edi je sebi oduzeo život, ostavivši iza sebe suprugu i kćerkicu.

Neubauer se kasnije pravdao da je “samo” iskoristio priliku za istraživanje. Do svoje smrti mislio je da nije ništa loše uradio. Štaviše, ispostavilo se da braća nisu bili jedini blizanci nad kojima se vršio isti eksperiment, no imena ostale dece nikada nisu otkrivena.

(Izvor: index.hr)

..