OVO JE KOLAČ SVIH KOLAČA!

Predivnog su i primamljivog izgleda, ali još boljeg okusa koji će Vas oboriti s nogu!
Potrebni sastojci za biskvit su:
8 bjelanjaka
70 g šećera
150 g mljevenog maka
50 g kokosa
50 g mljevenih badema
1 žlica (15 g) kukuruznog škroba (gustina)
2 žličice praška za pecivo
Potrebno je i 150 ml vrelog mlijeka za preliv biskvita.
Potrebni sastojci za kremu su:
8 žumanjaka
100 g šećera
2 vanilin šećera ili sjemenke iz jedne mahune vanilije

1 l mlijeka
100 g kukuruznog škroba (gustina)
1 žlica limunovog soka
1 naribana korica limuna
250 g maslaca
50 g šećera u prahu
Potrebni sastojci za voćni sloj su:
450 g smrznutih višanja
60 g šećera
2 vanlin šećer
20 g kukuruznog škroba (gustina)
4 žlice vode
2 žlice limunovog soka
1 žlica (5 g) mljevene želatine (ili 2 lista)
Potrebni sastojci za glazuru od bijele čokolade su:
100 g bijele čokolade
200 g slatkog vrhnja
1 žlica (5 g) mljevene želatine
25 ml vode
25 ml limunovog soka

Priprema se vrši na slijedeći način:
Biskvit spremite tako što ćete bjelanjke mikserom izmiksati u čvrst snijeg. Dodajite šećer i miksajte dok se šećer ne istopi. Kuhačom umiješajte mješavinu maka, kokosa, badema, gustina i praška za pecivo. Veliki lim od pećnice 40×30 cm obložite papirom za pečenje, izlijte i poravnajte tijesto. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni. Pečen biskvit prohladite pa prelijte vrelim mlijekom. Kad se ohladi, uzduž ga prerežite na dva komada po dužoj strani.

Kremu spremite tako što ćete u posudi za kuhanje umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte naribanu limunovu koricu i gustin pa smjesu razrijedite sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka prokuhajte pa ulivajte u umućene žumanjke stalno miješajući. Stavite kremu na laganu vatru i kuhajte miksajući dok se ne zgusne. Kremu prekrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi. Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto umutite, dodajte limunov sok i izmiješajte sa ohlađenom kremom.
Voćni sloj spremite tako što ćete mljevenu želatinu potopiti u 2 žlice hladne vode da nabubri. Smrznute višnje i šećer stavite da kuhaju. Kad voće prokuha, dodajte gustin razmućen sa 4 žlice vode i kuhajte otprilike 2 minute. Višnje zgniječite jer će se kolač ljepše rezati. Posudu sa voćem sklonite sa vatre, dodajte limunov sok i želatinu pa dobro izmiješajte da se želatina istopi. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ako stavljate želatinu u listićima, namočite je u vodu da omekša pa ocijedite i umiješajte u voće.
Na komad biskvita rasporedite kuhane višnje pa kremu od žumanjaka. Pokrijte drugim biskvitom pa prelijte toplom čokoladnom glazurom. Spremite u hladnjak. Kad se krema stegne, kolač režite na kocke i ukrasite polovicama višnje.
Glazuru spremite tako što ćete u maloj posudi za kuhanje namočiti želatinu u mješavini vode i limunovog soka. Pustite da nabubri. Čokoladu razlomite na komade pa prelijte toplim, ne vrelim, slatkim vrhnjem. Stavite na paru i miješajte dok se čokolada ne istopi. Sklonite sa vatre. Želatinu rastopite na laganoj vatri pa u tankom mlazu umiješajte u toplu čokoladu stalno miješajući.

Sastojci 50 dag šampinjona 40 dag šunke 3 šnite kruha 1 glavica luka 20 dag sira gaude peršin, vegeta, papar

(Preuzeto sa: lagano.info)

..