OVI KOLAČIĆI SU ME ODUŠEVILI S RAZLOGOM SU DOBILI NAZIV PRINCEZE

Sastojci
Tijesto za krofne
140 g maslaca, margarina ili masti
140 g glatkog brašna
1,5 dl vode
malo soli
5 jaja
Fil od vanilije
0,5 l mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
2 žlice gustina (vrhom pune)
2 vrećice vanilin šećera
4-5 kapi ekstrakta od vanilije

150 g maslaca ili margarina
150 g sitnog, odnosno mljevenog šećera
Nadjev od višanja
1/2 teglice kompota od višanja
1 vrećica preljeva za tortu
2,5 dl soka od višanja
na vrh noža cimeta
3 žlice šećera
1/2 vrećice bourbon vanilin šećera
Slatko vrhnje
2,5 dl slatkog vrhnja

Priprema
1.
U posudi prokuhati masnoću i vodu. Kada proključa dodati sol i brašno, energično miješati sve dok se ne odvaja od stijenki posude i kuhačom miješati isključivo u jednom smijeru! (Tako piše u mom receptu!) Skinuti s vatre i malo prohladiti, ali ne do kraja. U smjesu dodavati jaja, ali ne odjednom, već jedno po jedno, uz stalno miješanje, ovog puta mikserom, običnim nastavcima (opet u istom smijeru 😉 )
2.

Tijesto staviti u vrećicu za zamrzavanje kojoj ste na dnu izbušili rupu i u koju ste stavili nastavak za šlag, onaj za ukrašavanje. Na papir za pečenje istiskavati tijesto u krug (kao što su slastičari nekada u krug sipali onaj sladoled iz automata – eto, to mi je bila prva asocijacija). Staviti u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva 10-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. U receptu piše – NE OTVARATI PEĆNICU DOK SE PEKU, pa se ja i toga držim… tek kad vidim da su dobile dobru boju vadim ih van. Pečene i ohlađene krofnice prerezati.
3.
Fil od vanilije: Skuhati puding, vanilin šećer i gustin u mlijeku u koje smo dodali i ekstrakt vanilije. U hladan fil umiješati omekšali maslac i mljeveni šećer. I ovaj fil staviti u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje i filovati krofnice.
4.
Nadjev od višanja.
Prema uputi napraviti preljev za tortu, ali u soku od višanja. Čim preljev prokuha ubaciti u njega višnje i cimet i sve dobro promiješati. Na fil od vanilije staviti žlicu nadjeva i ohladiti.
5.
istući slatko vrhnje i naravno – i njega staviti u vrećicu sa nastavkom za ukrašavanje, pa na svaki crveni nadjev istiskati slatko vrhnje (opet u visinu, kao nekad sladoled 😀 )
Poklopiti krofnice s njihovim “poklopcem i posuti sitnim šećerom.
Dobro ohladiti i uživati !!!

(Izvor: lifestylerecepteka.info)

..