Liječe opekotine, čireve i čuvaju kosti – isprobajte recepte za prirodne lijekove od jaja

Jaja su bila neizostavni dio trpeze egipatskih faraona, a njihova ljekovitost je u Kini i Japanu već vijekovima poznata. Recepture od jaja su zbog svoje ljekovitosti ostale poznate i do danas pa ih se često upotrebljava za liječenje raznih bolesti.

Za jačanje kostiju
Osušite opranu ljusku od sirovih jaja i uklonite opnu. Zatim je sameljite u mlinu za kafu. Jedite po kašičicu praha dnevno, pijući uz nju istu količinu limunovog soka. Kura traje dvije sedmice, piše “Aura.ba“.

Za brže otklanjanje gnojnog čira
Izmješajte dva sirova žumanceta, kašiku meda, pola kašičice soli. Dodajte brašna tako da se može zamijesiti tijesto i napraviti manja pogača. Prislonite je uz gnojnu ranu pričvrstite flasterom. Mijenjajte dvaput dnevno. Kura traje dok gnojni čir u potpunosti ne nestane i ne očisti se.

Neuralgija
Tvrdo kuhano jaje presijecite napola. Obje polovine odmah prislonite na mjesto gdje je bol najjači. Kad se jaje ohladi, bol treba da nestane. Ovo možete praktikovati i u slučaju glavobolje.

Opekotine
Čvrsto umutite tri sirova bjelanceta. Posebno umutite tri kašike maslinovog ili suncokretovog ulja (dok ne pobijeli). izmješajte sve sastojke i umutite još 15 minuta. Premazujte opekotine smjesom što češće tokom dana. Uveče nanesite na kožu deblji sloj mješavine i fiksirajte ga zavojem. Kura traje dok koža ne zaraste. Ako je stanje hitno, na opečenu kožu stavite samo obično, nemućeno bjelance.

haber.ba

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.