Radnik iz BiH pronašao 1000 eura i odlučio da ih vrati : Zatim se desilo nešto što mu je promijenilo život (FOTO)

Jedna zaista lijepa ali i nevjerovatna priča nam dolazi iz Teslića, Bosna i Hercegovina. Desilo se da je radnik u njihovom komunalnom preduzeću prije par dana pronašao 1000 eura čuisteći ulicu. Radislav Simić je čovjek koji je dokaz da još uvijek postoje pravedni i pošteni ljudi, a ispostavilo se da novac pripada nesretnoj gospođi po imenu Mirjana Radić, koja je prolazeći kroz park u Tesliću nepažnjom izgubila svoj novčanik i u njemu 1000 eura.

Sreća u nesreći jeste da je upravo ovaj pošteni čovjek naišao na toliki novac dok je kupio smeće koje iza sebe ostavi bahata omladina, kako kaže novčanik je našao u blizini jedne klupe. “Čim sam pronašao novčanik, vratio sam se u firmu i prijavio svome šefu, koji je kontaktirao policiju a zatim smo došli i do gospođe Mirjane”.

Nakon što je gospođa Mirjana došla u prostorije komunalnog, te preuzela svoj novac, zaplakala je od radosti i počela da grli ovog poštenog čovjeka, koji je odbijao da uzme bilo kakvu nagradu, ali na njeno uporno insistiranje uzeo je na kraju 50 eura da nešto kupi svojoj djeci. Priča koja je stvarno za svako poštovanje i respekt, i mi se takođe ovom prilikom zahvaljujemo gospodinu Radislavu, velikom čovjeku, jer nam svima vraća vjeru u ljude.

..