ČUDO OD DJETETA: Ova četverogodišnja djevojčica govori čak sedam jezika! (VIDEO)

Četverogodišnja Bella Devyatkina tečno govori šest stranih jezika, uz svoj materinji ruski.

U oktobru ove godine Bella je postala poznata zahvaljujući projektu “Čudesni ljudi” (“Udiviteljnije ljudi”) na TV kanalu “Rossija 1”.

Video na kojem djevojčica odgovara na pitanja, pjeva pjesmice i govori o sebi na raznim jezicima postao je popularan na društvenim mrežama.

– U poređenju s ovim djetetom osjećam se kao idiot – pisali su korisnici u komentarima.

Julija Devyatkina, Bellina majka, kaže da njena kćer nije čudo od djeteta, već da njezini roditelji jednostavno pridaju jako puno pažnje njezinom razvoju.

– Ne treba svakom djetetu baš sedam jezika, ali dva-tri može savladati svako dijete – uvjerena je Julija.

Bellini roditelji znaju da djevojčica u stvarnom životu neće aktivno koristiti sve jezike koje zna, jer to je jednostavno nemoguće.

– Kad krene u školu, fokusirat ćemo se na engleski, francuski i kineski – kaže majka djevojčice.

– Ne bojimo se da će Belli biti dosadno na nastavi. Ona vlada znanjima kojima treba vladati dijete od četiri godine. Ona jedino o tim “dječjim” temama može govoriti na različitim jezicima.

Inače, majka djevojčice je lingvistica koja već sedam godina djecu podučava engleskom jeziku. Bellin otac radi na Naučno-istraživačkom institutu, a njihova porodica ima prosječne prihode. Ipak, razvoj djeteta roditelji smatraju najvažnijom investicijom.

Do druge godine života Bella se naučila izražavati u kratkim rečenicama i čitati tečno na tri jezika. S nepune tri godine u njen su “program” roditelji uveli i kineski. Prema Julijinim riječima, kćer je prema novom jeziku pokazala veliki interes. Sama je molila da joj puštaju crtane filmove na kineskom.

S 3 godine i 2 mjeseca malena je Bella, osim svega ostaloga, već počela s užitkom učiti i španjolski i njemački, baviti se plesom, violinom i pjevanjem. Zatim je tu došao još i arapski jezik. Bella šeće, igra se skrivača i čita obične knjige za djecu, samo to sve radi na različitim jezicima. Svo njezino učenje odvija se u obliku igre.

..