Pronašao torbu punu novca, a kada ju je hti vratiti vlasniku on mu rekao nešto što se ne može oprostiti

Čovjek koji je ispričao ovu priču se našao u situaciji koja se ne dešava svaki dan, a zbog toga je svoju priču morao podijeliti sa ostatkom javnosti. On radi u jednom kafiću, dok se sve desilo jedan dan kada je on krenuo da radi svoj posao kao i svaki dan gdje je došao u smjesu i odmah se bacio na posao.

Njegov svakodnevnica je bila da prilikom dolaska u kafić pregleda sve okolo kako bi pogledao da nema nikakve štete, ili stvari koje su zaboravljene. U tome kafiću je on radio kao noćni čuvar, te je to bio jedan od njegovih zadataka. Tako dok je gledao okolo sve u kafiću, naletio je na jednu torbu. Da bi znao čija je ta torba, onda je morao da je otvori kako bi našao neki podatak od vlasnika.

Naravno, bio je oprezan prilikom otvaranja jer je pomislio da u njoj može biti svašta bilo neko oružje, ili neka eksplozivna naprava, ali kada ju je otvorio, onda je unutra našao novac i to je bila jedna veća svota. Čovjek nije dirao taj novac i maknuo je cijelu torbu sa strane, te je razmišljao šta sada treba uraditi. Razmišljao je da li ovo treba prijaviti vlasniku kafića, ili pozvati policiju, a onda je shvatio da treba da sačeka jer će se neko vratiti po to.

Tako je poslije nekoliko sati došao čovjek koji je pitao čuvara da li je našao neku zaboravljenu torbu. Čovjek je odgovorio da je našao tu torbu i onda ju je predao čovjeku koji ju je iste sekunde otvorio i krenuo brojati novac. Kada je shvatio da je sve bilo na svome mjestu, onda se samo okrenuo, uzeo torbu i otišao bez ikakve nagrade za čuvara.

..