Braća su prije 20 godina učinila zločin nad svojim roditeljima : nisu ni slutili što će im se dogoditi u zatvoru

Braća Lyle i Erik Menendez su još davne 1996 god. šokirali javnost kada su  osuđeni za ubistvo svojih roditelja u vili na Beverly Hillsu koje su počinili još 1989. godine. Oni su bili djeca bogatog filmskog producenta  zbog čega  su bili skloni nevoljama . Ipak  su se činili kao dva razmažena derišta koja su željela novac od svojih roditelja.

Ali mnoga potresna svjedočanstva braće i drugih članova njihove obitelji su  zatim  otkrila mračnu pozadinu seksualnog zlostavljanja u obitelji od  njihovog oca, Josea Menendeza. Oni su za taj zločin osuđeni na dvostruku doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja . Tada su  Erik i Lyle poslani u različite zatvore i  od tada se nisu vidjeli.

Međutim prošli tjedan  su se napokon susreli nakon 20 godina.Oba su brata zaplakala kada su se susrela u zatvoru u San Diegu. Zadnji put su se  vidjeli 10. 9. 1996., na dan donošenja presude.Njihova se tetka, Marta Cano, nedavno je upoznala javnost o vjeri koju je njezin nećak Erik pronašao u zatvoru, a koji nikada niej vjerovao do tada .

Marta, koja je i sama  kršćanka, otkrila je da je Erik počeo podučavati nekolicinu zatvorenika o Isusu kada  je zamolio da mu pošalje nekoliko vjerskih knjiga.„On je nastojao pokazati zatvorenicima da postoji Bog koji nas voli“, rekla je, „To je bilo predivno jer takvo nešto nije imao u svojoj obitelji dok je odrastao.“

Marta uprkos svemu mnogo voli svoje nećake koje naziva „dragima“ i „predivnim“ dečkima koji su ubili svoje roditelje da bi se odbranili a ne iz zlobe i pohlepe.„To nisu učinili iz zlobe i mržnje nego iz straha – potpunog straha.“„Kako bi se  vi osjećali da vas netko zlostavlja cijeli život. .To je obrambeni mehanizam koji  svi mi imamo. Nikada ne možete znati šta biste učinili u  tom trenu .

..