Nije imala ni 500 grama kada se rodila: Svijet je ZAPANJENO GLEDAO u ove slike, a onda zaboravio ČUDESNU BEBU

Svijet je ostao u čudu kada je vidio kako izgleda ova beba. Svi ljekari davali su joj mršave šanse da se izvuče, a pogledajte kako danas izgleda!

Kada su Anđela i Majkl dočekali kćerkicu Naomi Džoj Baker, ni slutili nisu da će cijeli svijet brujati o njoj. Nažalost, razlog nije bio radostan. Naomi je rođena 15 nedelja prije termina i imala je nešto manje od pola kilograma kada je došla na svijet.

Slika gdje minijaturna beba spava sa prstićima kraj burme koja pored nje djeluje džinovski postala je viralna.

I u jednom trenutku se svijet ujedinio u molitvi za ovu bebu.

Puna 142 dana je Naomi provela na odjeljenju intenzivne nege. U međuvremenu je dobila nadimak “čudesna beba” a roditelji su te dane proveli u strahovanju jer su šanse za njen oporavak bile minimalne. Ljekari su upozoravali da će Naomi vjerovatno ostati bez sluha i vida, ukoliko uopšte preživi. Prognozirali su joj još mnogo teških komplikacija.

Međutim, Naomi je pokazala da je jača od svega. Danas ima gotovo tri godine, sluh i vid su joj savršeni kao i ukupno zdravstveno stanje, izuzev disanja sa kojim povremeno ima problema, pa ponekad mora da nosi masku za kiseonik.

Bilo je to dugo putovanje za cijelu porodicu, ali sa srećnim ishodom. A Naomi je pokazala da čak i kada su vam podjeljene loše karte, to ne znači da je partija izgubljena!

Izvor:

..