REAGUJTE NA VRIJEME: Mnogi doktori decu pošalju kući jer NE ZNAJU da postave tačnu dijagnozu kada je ova smrtonosna bolest u pitanju

Kada odrasle boli stomak, oni se reše bola i nastave dalje dan, a ako je nešto ozbiljnije onda ostanu kod kuće. Kada su u pitanju deca, onda je sasvim drugačija priča. Njih boli stomak od previše ili premalo hrane i ponekad je teško reći šta im je. Pročitajte koji su simptomi koji mogu biti vrlo opasni.

Šta je apendicitis, odnosno upala slepog creva?

Zapaljenje slepog creva nastaje kada se slepo crevo (njegov produžetak) inficira. U mnogim slučajevima, začepljenje dodatno uzrokuje infekciju i rezultira množenje bakterija. Upala slepog sreva je hitan slučaj koji zahteva hitnu operaciju uklanjanja slepog creva.

Ko može da dobije upalu slepog creva?

Ovo može da se desi bilo kome, a najčešće deci između 10 i 19 godina. Pošto je upala najčešća kod dece i mladih, vrlo je bitno da roditelji znaju da prepoznaju simptome.

Šta izaziva upalu?

Upala nastaje kada se slepo crevo blokira, često zbog nedovoljnog pražnjenja, stranog tela ili čakraka. Blokadu može da izazove infekcija, jer slepo crevo reaguje na bilo koju infekciju u telu.

..