Beskućnik joj dao zadnjih 20$, to mu je zauvijek promjenilo život

Siromašni veteran dao je posljednjih 20 dolara djevojci kojoj je treba novac. Zauzvrat, promijenila mu je život.

Sve je počelo kad je Kate McClure, 27, vozila prema Filadelfiji kako bi posjetila prijateljicu, a u međuvremenu joj je nestalo goriva na ruti Interstate 95.

Srećom za nju, u blizini je bio čovjek po imenu Johnny, beskućnik.

Vidio me da se zaustavljam i znao je da nešto nije uredu. Rekao mi je da se vratim u auto i zaključam vrata. Par minuta kasnije, vratio se sa crvenom kantom za gorivo, koju je kupio od svojih posljednjih 20 dolara kako bih se sigurno vratila kući.

Ona mu to tad nije mogla vratiti jer nije nosila novac, ali on za to nije bio zabrinut – iako je to bilo posljednje što je imao. Bio je samo sretan što je mogao nekome pomoći.

Njegova darežljivost je inspirisala Kate, i ona je odlučila da se vrati.

Zaustavljala sam se na njegovom mjestu prošlih par sedmica. Vratila sam mu za gorivo, dala mu jaknu, rukavice, kapu i tople čarape, i dam mu nekoliko dolara svaki put kad ga vidim, napisala je ona.

Jednog dana, nakon što je za Johnny-a kupila nekoliko čokoladica, pitao ju je Želiš li jednu? Još jednom je bila oduševljena njegovom darežljivošću. Zbog ovog je pokrenula crowdfunding kampanju na GoFundMe, s kojom je željela prikupiti 10 000 dolara.

..