Nevjerovatna priča o sinu koji je uz pomoć Twitera pronašao oca

Na katolički Božić, 25. decembra, 24-godišnji Norman obratio se korisnicima Twittera s molbom da mu pomognu u potrazi za ocem, koji vjerovatno živi kao beskućnik u Hamburgu i u lošem je fizičkom stanju.

Odziv je bio ogroman: oko 20.000 ljudi podijelili su njegov apel, mnogi su mu pružili dragocjene sugestije o mogućem boravku njegovog oca, prenosi Blic.

Norman je poslednji put razgovarao s ocem prije osam godina, a otežavajuća okolnost bila je što Norman danas živi u Bostonu, na istočnoj obali SAD. Počela je nevjerovatna potraga, a Norman je na Twitteru redovno izveštavao o rezultatima.

Negdje oko Nove godine, javio se čovjek iz Hamburga koji je primjetio Normanovog oca. Poveo ga je kući, a sutradan je otac Klaus pozvao sina telefonom. Norman je bio duboko dirnut, a kada se malo povratio, izvjestio je pratioce:

– Ovo je tata. Nije zvučao kao beskućnik na slici u koga sam tako dugo zurio. Zvučao je kao tata.

Norman je želio samo jedno: da ga čvrsto zagrli.

Dvadeset četvrtog januara, prošle srijede, Norman je zajedno s djevojkom Lisom doputovao u Hamburg. Osjećanja su mu bila pomiješana: radost što će najzad vidjeti oca, uzbuđenje i šok kada je saznao da je zbog povrede kuka primljen u urgentni centar.

A onda je uslijedio dirljivi susret.

– Nemam riječi. Toliko sam zahvalan. Vratili ste mi tatu – napisao je na Twitteru.

Do povratka u Boston, Norman će brinuti o ocu kako bude mogao, ali kaže da još nisu uspjeli da mu obezbijede smještaj.

– Nabavili smo mu toplu odjeću. To je sve što u ovom trenutku možemo da učinimo. Kontakt-osoba će tražiti finansijsku pomoć za njega. Naše finansijske mogućnosti su nažalost ograničene – napisao je Norman.

..