Zabrinjavajući uzoci sve većeg postotka ćelavosti kod žena !

Ovo je do sada bio problem koji je uglavnom pogađao mušku populaciju . Danas sve je veći broj žena koje se žale na ovaj problem ne poznajući prave uzroke koji dovode do toga. Zavod za zdravlje smješten u Harvardu je potvrdio da trećina žena gubi kosu u nekom životnom dobu.

Gubitak kose može da bude zaista emotivno iscrpljujući pa će vam ova informacija o njegovim uzročnicima biti od velikog značaja.

1.Genetika
Pogledajte slike svojih majki, baka i saznajte kada su one počele gubiti kosu . Budite svjesni da se i vama piše ista sudbina.

2.Pojava lišaja
Lišaj je vrsta gljivične infekcije koja se ispoljava kao crvenilo i srbež. Pazite da ne preneste lišaje koje možete veoma lako dobiti ako radite sa životinjama ili djecom.

3.Poremećaj stalnog diranja-čupanja kose
Za razliku od već pomenutih uzročnika ovaj poremećaj je psihične a ne fizičke prirode. Ovo stanje se naziva trihotilomanija koja se karakteriše neopisivom željom da se uvrće kosa i tako čupa.

4.Fizički ili psihički šok
Prolazak kroz teško psihičko stanje ili stres može veoma lako da dovede do poremećaja koji se ispoljava neuobičajenim ispadanjem kose. Ova stanja se tako javljaju tokom porođaja, gubitka drage osobe, komplikovanih operacija . Na svu sreću ovo stanje je privremene prirode pa ne morate da brinete trajat će veoma kratko .